Väestönsuojat

Maassamme on noin 60 000 väestönsuojaa, joiden ylläpidosta mekin osaltamme vastaamme. Väestönsuojien tarkoituksena on antaa väestölle suojaa poikkeusolojen aikana.

+
vuotta kokemusta
+
Tarkastettua väestönsuojaa

Ylläpito

Väestönsuojaan kuten muuhunkin rakennustekniikkaan täytyy kohdistaa huolto- ja ylläpitotoimia. Oikea-aikaisesti tehdyillä huolloilla ja ylläpitotoimilla saadaan varmistettua väestönsuojalle määritelty elinkaari.

UPTP huoltaa, korjaa ja asentaa kaikkia markkinoilla olevia väestönsuojalaitteita.

Väestönsuojan käyttö

Suojaa tulee normaalioloissa käyttää siten, että sen rakenteet eivät vahingoitu ja suoja säilyy toimintakuntoisena. Lain mukaan suoja tulee voida ottaa käyttöön 72 tunnin sisään viranomaisen antamasta määräyksestä.

Meidän väestönsuojapalveluista

Uudenmaan palo- ja turvapalveluiden ammattilaiset huolehtivat sinun väestönsuojastasi. Toteutamme tarkastukset, painekokeet/tiiveyskokeet ja huolehdimme mm. siitä, että VSS:n viemärin sulkuventtiili toimii oikeanlaisesti. Toimitamme väestönsuojiin myös väestönsuojamateriaalit- ja varusteet.

Avaimet käteen periaate

Toteutamme väestönsuojien ajanmukaistamis- ja ennallistamistyöt avaimet käteen periaatteella. Meiltä luonnistuu kaikki väestönsuojiin liittyvät toimenpiteet timanttiporauksista alkaen ilmanvaihtokoneen/koneiden sähköistyksiin asti. Meiltä saa myös väestönsuojiin liittyvää konsultointipalvelua.

Toimintakunnon tarkastus

Väestönsuojien toimintakunnon varmistaminen poikkeusolosuhteissa. Tiiveyskoe tulee suorittaa 10 vuoden välein. Suoritamme tiiveyskokeet ja niihin liittyvät huoltotoimenpiteet sekä inventaariot kiinteällä hinnalla. Myös vuotojen etsintä sisältyy kiinteään hintaan. Käytössämme on Fluke ii910 äänikamera, jolla vuotokohdat paikannetaan nopeasti. Tarkastukseemme (toimintakunnonkokeiluun) sisältyy tiiveyskokeen lisäksi ilmanvaihtolaitteiden, ovien ja luukkujen sekä ylipaine- ja veimärinsulkuventtiilien tarkastus ja huolto. Väestönsuojassa tarkastetaan myös pistorasioiden, antennien ja puhelimen toimivuus. Toimivuus todetaan erillisillä mittalaitteilla. 

Ota Yhteyttä